Make your own free website on Tripod.com

nimi.jpg

Virtuaalihevonen, Sim-game horse

Nimi: Ziele Jaskier
Rotu: Orlov
Sukupuoli: tamma
Väri: ruunikko
Säkä: 164cm
Ikä: Syntynyt 15.6 eli nyt 4 vuotias
Lempinimi: Ziele
Rekisteri numero:
Omistaja: Kati K.
Käyttö: Ratsu, kilpaillaan matkaratsastusta ja joskus esteitä ja koulua.

zielep.jpg
(C) Kati K.


(C) Kati K.

Luonne:
Hoitaessa: Ziele on hoitaessa todella rauhallinen, se seisoo kiltisti paikallaan ulkona ja antaa harjata niin naaman kuin mahan alusen. Käytävällä sen harjaaminen on sitten eri juttu. Sille on tullut kammo niin eläinlääkäristä kuin kengittäjästä, jotka hoitavat tehtävänsä aina tallin käytävällä. Mitään suurta se ei yritä, mutta on se aika ärsyttävää kun hevonen seilaa edes takas ja puoleltatoiselle... Kengittäjän ja eläinlääkärin kanssa se on aivan mahdoton, yleensä joudutaan käyttämään huulipuristinta tai pari ihmistä pitää kiinni riimusta. Madotus on kanssa hankalampi homma, siinä todellakin toisen ihmisen apu on tarpeen.
 
Ratsastaessa: Zielelle kunto ja tasapaino ovat hyvin tärkeitä, joten usein ratsastamme pitkiä lenkkejä maastossa. Erityisesti mäkien kiipeäminen niin käynnissä ravissa ja laukassa kuuluu kunnonkohotus operaatioomme. Ziele on myös kohtalaisen hyvä koulu- ja estehevonen. Kentällä työskentely siis on myös osana viikon ohjelmaa. Viikon ohjelma on suurin piirtein tämä: Ma. lepo päivä tai kävelyä maastossa ja syöttelyä. Ti. Kentällä koulua Ke. Tunnin tai puolentoista lenkki maastossa, mäkien kiipeilyä. To. Maastoilua, pieniä maasto esteitä Pe. Kentällä esteitä ja koulua La. Pieni maasto kävely tai kenttä työskentelyä Su. Pitempi vaellus n. kaksi tuntia. Usein kyllä poikkean tästä ohjelmasta ja muuntelen sitä omaan aikatauluuni sopivammaksi.
 
Tarhassa: Ziele seuraa aina johtajaa ja ei ole koskaan kenenkään tiellä. Nuorimpana se taitaa olla arvoasteikon viimeinen...

isä. Pedal´s Copperine

ii. -

ie. -

emä. Jasnaja

ei. -

ee. -